Populärt med bergvärme

Något som blir allt populärare bland villaägare är att byta ut sin värme och energikälla till bergvärme och anledningen är att man både är mer miljövänlig och även sänker sina kostnader.

http://www.dreamstime.com/-image12698143Bergvärme är soluppvärmt grundvatten som först utvinns ur berggrunden och som man sedan kan framställa energi ifrån, vilket du kan läsa mer om här. Denna energi används sedan med värmepump för att förse hus och hem med värme istället för att använda sig av el som främsta värmekälla och detta är något som ett flertal villaägare valt att göra. Bergvärme är nämligen en av de populäraste energikällorna idag. Till exempel skriver DN om hur just bergvärme faktiskt är en av de vanligaste och även en av de billigaste uppvärmningsmetoderna för svenska hushåll. Och det är just detta som gjort bergvärme till en av de hetaste uppvärmningsmetoderna på marknaden – under 2014 ökade nämligen antalet hushåll med bergvärme och andra miljövänliga alternativ till strax under 400 000 hushåll.

Att tänka på

När det kommer till valet att installera bergvärme i sitt hem så finns det en hel del saker som man måste tänka på. Något som man till exempel ska vara på det klara med är att det kostar en slant att faktiskt installera bergvärmen, men att detta i längden kommer att sänka hushållets kostnader i sin helhet. Därför är det en god idé att ta in flera offerter från olika bergvärmeinstallatörer för att se vilken firma som ger mest valuta för de investerade pengarna. Och något som man absolut inte bör glömma är att även först kontrollera med sin kommun att man verkligen får borra hål och att marken faktiskt lämpar sig för borrning – en berggrund ger bäst förutsättning.

Scroll to top