Sälja eller köpa tomt?

Ska du sälja tomt? Eller kanske köpa? Det finns en rad olika saker du ska tänka på. Och det bästa tipset är som alltid att ta hjälp av skrupulösa experter. De som garanterar att du inte råkar ut för dolda avgifter, eller glömmer besiktning. Låt det här istället ligga på deras bord.

Det finns en massa fällor när du ska köpa eller sälja och för att undvika att göra misstag (glömma besiktning, råka köpa mark där det inte är möjligt med bergvärme, etc) så bör du vända till dig pålitliga företag. Bocenterbyggtjanst.se är en tjänst som har arbetat med tomtförsäljning och nyproduktioner sen länge. Jag tycker personligen att man bör vända sig till gedigna tjänster och inte råka överösas av dolda avgifter som är rätt vanligt på marknaden. Vänd dig till dem som har koll, istället för att hålla koll på alla viktiga saker själv. Experterna hjälper dig att nå ut till fler spekulanter.

Om du ska sälja eller köpa en tomt med bergvärme har du tur hur du än bär dig åt. En så kallad win/win-situation. Att installera bergvärmen kostar förstås till en början, men i längden lönar det sig avsevärt. Därför kan det vara bra att installera bergvärmen om man vet att man ska bo på ett och samma ställe ett bra tag, eftersom det lönar sig först senare.

Fallet med fjärrvärmen

Det är hett på sina håll att köpa tomt och bygga själv. Har du turen att hitta en tomt med bergvärme har du dessutom tur på många sätt – inte minst för att det ibland kan finnas hinder i att bli godkänd av kommunen för borrningen. Jag syftar till exempel på fallet med Växjö kommun. Där ville man anlägga bergvärme men Växjö kommun sa nej, eftersom man inte ville konkurrera ut fjärrvärmen. Problemet med fjärrvärmen är att den varierar i kvalitét. Den kan vara kostnadseffektiv och miljösmart i vissa fall, men det är inte alltid garanterat.

Scroll to top