Så uppträder du skonsamt mot miljön

Här ger vi lite enkla tips på hur du kan bidra till en bättre miljö. Du kommer även att märka att tipsen också kan gagna dig personligen.

•    Välj e-faktura när du ska betala räkningar. Förutsättningen är att du betalar dina räkningar via internet, vilka de allra flesta av oss gör idag. Många företag och organisationer erbjuder dig numera att betala via elektronisk faktura. Det är enkelt, smidigt och miljövänligt. Vissa företag tar till och med ut en avgift för att skicka en pappersfaktura numera, så det kan finnas pengar att spara också.
•    Ställ bilen när det är möjligt. Kanske är det bara en gammal vana att ta bilen de där två kilometrarna som du har till jobbet? Promenera i stället, eller ta cykeln. Både du och miljön kommer att må bättre av det. Du kan också välja kollektivt färdmedel när du ska ut på längre resor. Flyg är naturligtvis inte miljövänligt, men buss, och framförallt tåg, är bra alternativ.
•    Åk kollektivt. Om du bor på en plats där kollektivtrafiken är väl utbyggd så bör du utnyttja detta vid till exempel transport till jobbet. Om fler väljer att åka kollektivt, så kan vi göra stora miljövinster.
•    Köp ekologisk och närproducerad mat. Köper du ekologisk mat kan du vara säker på att maten inte är behandlad med diverse sprutningsmedel. Det är bra för din kropp, och naturligtvis för miljön. Väljer du närproducerad mat bidrar du till att minska onödiga transporter, som står för en stor del av våra utsläpp.
•    Sänk temperaturen hemma. Om du sänker temperaturen med någon grad sparar du energi och gör miljövinster på samma gång. Meningen är naturligtvis inte att du ska gå hemma och frysa, men ofta har vi lite onödigt varmt i våra bostäder.
•    Diska i diskmaskin i stället för under rinnande vatten. På så sätt sparar du vatten och skonar miljön. Det finns även diskmedel som är mer miljövänliga än andra, använd dem!

För dig som letar bergvärmepump finns det många bra alternativ, tipsa oss gärna om återförsäljare.

Scroll to top