Jönköpings klimatvecka

Att tänka miljö- och klimatsmart är verkligen något som man satsar på i år och det är något som man årligen gör i Jönköping som nu håller sin Klimatvecka.

livet.miljö.hälsaNär det kommer till att planera för framtiden gäller det att först och främst tänka på miljön och det är något som är lite utav ett tema på årets Klimatvecka i Jönköping. Där har man bland annat diskuterat hur man ska uppnå målet som är att vid 2050 ska länet bli ett plusenergilän, vilket betyder att man producerar mer förnybar energi än vad man gör sig av med, skriver Sveriges radio. Dock är detta inte allt som kommer diskuteras utan man tar även upp saker såsom hur byggvärden ska bygga mer klimatsmart och vilken typ av tillgångar som man vill spara in på och liknande. Exempelvis kan man numera specialbeställa plåtdetaljer av exempelvis Sarholms som används just när det kommer till att bygga nya hem, hus och byggnader med miljötänket i fokus.

”Närmare 50 organisationer är involverade i genomförandet av Klimatveckan, ett länsövergripande forum för diskussionen om hur vi skapar ett hållbart samhälle för framtiden. Veckan har sin bas på Elmia, men aktiviteter kommer att genomföras på flera platser runt om i länet. På Elmia hålls klimatkonferenser där ämnen som ”lönsamt klimatarbete i näringslivet”, ”framtiden för Sveriges miljömål”, stadsutveckling och ”ungdomars syn på tillväxt och klimat” diskuteras” läs mer här.

Vem ska vara klimatsmart?

Att vara klimatsmart i vardagen som privatperson är A och O om man vill säkra en mer miljövänlig framtid för kommande generationer, men den största pressen ligger hos de stora företagen. Till exempel är det byggbolagen som bör säkra för en mer miljövänlig byggnation och det är något man faktiskt gör i Stockholm. Där är man nämligen i full förd med att bygga miljövänliga och klimatsmarta studentbostäder, skriver Dagens Nyheter – och det är alltid en bra början, sen får man hoppas att trenden fortsätter lika positivt framöver!

Scroll to top