Hyra container för miljövänlig renovering

Det är viktigt att man sorterar rätt när man renoverar. När du väl är uppe i ett projekt som renovering av kan det vara lönsamt att tänka igenom alternativ för uppvärmning av bostaden. Med rätt förutsättningar kan man få ner driftkostnaderna rejält.  

Väl i renoveringstider är det många delar som går att få klara samtidigt. Har man börjat riva och tänkt göra förändringar i hemmet kan man också fundera över om man ska byta värmesystem eller kanske slå ut en vägg när man ändå håller på.

Men det viktigaste att tänka på när man renoverar är att man samlar sitt bråte och skräp på ett miljövänligt sätt med möjlighet för rätt sortering. Många väljer att hyra släpvagn för att kunna åka till en återvinningsstation, men vid större projekt kan det vara skönt att hyra en container placerad ute på tomten. Detta kan man göra hos olika företag, som till exempel http://bigbag.se/hyra-container/.

Enligt miljöbalken är man skyldig att göra utsortering av farligt avfall och elavfall skriver Malmö stad. Man är även skyldig att sortera efter brännbart och förpackningar. Hyr man en container att ha på gården brukar företaget som man hyr ifrån stå för sorteringen, vilket underlättar mycket för den som renoverar. Då kan man tänka bort tankar om sorteringen och lämna över den uppgiften till företaget, men samtidigt vara säker på att det sorteras på ett miljövänligt sätt.

Om du ska byta värmesystem under renoveringen

Om man överväger mellan att behålla sitt nuvarande värmesystem eller byta ut det finns några riktlinjer man kan ta hjälp av. Vilka möjligheter som finns beror helt på bostadens förutsättningar, skriver Nya Kristinehamns Posten.

Har man idag direktel eller värme upp bostaden med olja kan det vara lönsamt att byta till ett värmesystem med lägre driftkostnader. Väjer man att installera bergvärme eller en luft/vattenpump brukar hela projektet kosta en hel del. Men i långa loppet kan man se detta som en investering som minskar driftkostnaderna vilket i längden gör hela projektet lönsamt.

Olika uppvärmniningsalternativ:

  • Luft/vattenvärmepump
  • Luft/luftvärmepump
  • Bergvärme/jordvärme
  • Frånluftsvärmepump
  • Vattenvärmepump
  • Solfångare
  • Solcellspaneler

Här kan du läsa mer om hur man ska tänka när du ska välja en värmepump.

Lycka till med renoveringen!

Scroll to top